EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

BERVA VÖLGYI ÓVODA

Mottónk: "Itt minden érted van, érezd magad jól!.

Óvodánk Eger északi részén, távol a város zajától a Berva völgyben található.

A 104 férőhelyes óvodában jelenleg 91 fő kisgyermek nevelését végezzük. Kedvező tárgyi feltételeinket a meglévő eszköz készletünkön kívül a tágas, esztétikus helyiségek, a tornaterem, a fejlesztő szoba, a jól felszerelt nagy óvodaudvar, és a gyermekek egészségvédelme érdekében kialakított sóbarlang mutatja.

Nevelőtestületünk gyermekszerető, jól felkészült, emberi magatartásával példát mutató, tenni akaró emberekből áll, akik a gyermekek érdekeit előtérbe helyezve végzik nevelő munkájukat. Nevelési programunkat a gyermeki szükségletekre épített Komplex Preventív Óvodai Program alapján készítettük el, melyben kiemelt szerepet kap a játék, a mozgás és a testi- lelki egészség védelme.

A gyermekek tapasztalatszerzését, felzárkóztatását, tehetségük kibontakoztatását sokszínű tevékenységgel biztosítjuk. A tevékenységek sorában központi helyet kap a környezet megismerésére nevelés, amit az irodalmi, az ének- zenei és a vizuális nevelés fejlesztési tartalmaival együtt, komplex módon valósítunk meg. Az óvodapedagógusok munkáját logopédus és fejlesztőpedagógus segíti.

Céljainkat a szülőkkel együttműködve, a családi nevelésre építve kívánjuk megvalósítani, a nyitottság, empátia és a tolerancia szellemében. A szülői igények alapján néptánc, gyermektánc, gyermektorna foglalkozásokat szervezünk. Havi rendszerességgel táncház és bábelőadás színesíti a gyermekek életét. A középsős és nagycsoportos gyermekek heti egy alkalommal, egész évben úszásoktatásban vehetnek részt.

Óvodánkban dolgozó felnőttek elkötelezettek abban, hogy valamennyi gyermek számára elfogadó, érzelmi biztonságot nyújtó környezetet biztosítson. Valljuk, hogy a gyermekeket különleges védelem illeti meg, hogy a gyermek érdeke mindenek felett áll.

Célunk egy olyan óvoda működtetése, ahol a gyermek fontosnak érezheti önmagát, boldog örömteli életet élhet, és jól fejlesztett képességek és jó szokások birtokában bátran és kíváncsisággal telve kezdheti meg iskolás éveit.

Az óvoda nevelőmunkáját a szülők és a dolgozók által létrehozott alapítvány segíti.

Elérhetőségeink

  • Cím: Berva völgyi Óvoda, 3300 Eger, I.sz. Ltp. 9. ép.
  • Tel.: 36/427-268
  • Bíróné Farkas Magdolna óvodavezető