EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Jár a túlóra pénz a tűzoltóknak

A belügyminiszter döntése alapján mintegy 6,5 milliárd forintot fizetnek ki azon tűzoltóknak, akik 2004. május 1-je és 2007. december 31-e között túlszolgálatot teljesítettek. Az összeg legkésőbb ezév végéig megérkezik az érintetteknek. A döntés alapja a Legfelsőbb Bíróság azon ítélete, miszerint a jelzett időszakban teljesített - heti 48 órát meghaladó – munkavégzés túlszolgálatnak minősül. Április 6-án megállapodtak a szakszervezetekkel, a soron következő, április 22-én tartandó egyeztetésen pedig végleges felmérésre kerül a kifizetendő összeg.

Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása előtt a Hivatásos Szolgálati Törvény (1996. évi XLIII. tv.) alapján heti 54 óra szolgálati időt kellett teljesíteniük a tűzoltóknak, ami a csatlakozást követően 48 órára módosult (2003/88 EK irányelv). A 2008. január 1-jével életbe lépett jogharmonizációt követően így jelentős, elszámolatlan túlóra halmozódott fel a szolgálatot teljesítők körében.

Az érdekvédelmi- és szakszervezetekkel történt egyeztetéseket követően, a belügyminiszter döntése alapján, 2011. december 31-ig kifizetik az elmaradt túlmunka díjakat.

A kormány vonzó életpályamodellt szeretne kialakítani, mely lehetőleg a nyugdíjig pályán tartja a hivatásos állományban lévőket.

Bajzát Rafael, 2011/04/11 14:57:47 « Vissza