EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Két egri iskola is az ország legjobbjai között

A Sportiskolák Országos Szövetsége Egerben tartotta meg a II. SIOSZ díjkiosztó gálát, ahol az ország közoktatási és egyesületi típusú sportiskoláit díjazták. Zárt pályázaton 33 iskola küldte be a 2010-es évet értékelő pályázati anyagait. Egerből az Egri Városi Sportiskola és a Dr. Kemény Ferenc Általános Iskola eredményeit ismerték el.

A közel 200 résztvevőt Habis László Eger Megyei Jogú Város polgármestere és Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó köszöntötte a Hotel Eger&Park konferenciatermében. Fuhrmann Géza, a SIOSZ elnöke kiemelte, hogy az elmúlt esztendőben több mint 400 magyar bajnoki dobogós helyezés mellett számos diákolimpiai bajnoki címet szereztek a sportiskolákban versenyző utánpótlás versenyzők. A gazdag eredménylistához alkalmazkodva ezúttal az 1-3- helyezett intézményeket, valamint 12 egyéni sportolót jutalmazták. A nemzetközi porondon is kiemelkedő esztendőnek számított a 2010-es év, Biczó Bence és társai az ifjúsági olimpián is remekeltek. A SIOSZ tervei között szerepel augusztusi debreceni Sportiskolák Olimpiai Fesztiváljának megrendezése. Tiz sportágban 2000-2500 sportoló részvételét tervezik.


A díjazottak


Egyesületi típusú sportiskolák 500 fő feletti kategória


1. Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.

2. Debreceni Sportcentrum Sportiskola

3. Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft.Egyesületi típusú sportiskolák 500 fő alatti kategória


1. Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.

2. Kaposvári Sportiskola.

3. Egri Városi Sportiskola.


Közoktatási középiskolai kategória

1. Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai intézet.

2. Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Budapest.

3. Arany János Gimnázium, Nyíregyháza.


Közoktatási általános iskolai kategória

1. Zrínyi Ilona Általános Iskola, Szombathely.

2. Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Budapest.

3. Kemény Ferenc Általános Iskola, Eger.

Kovács Géza, az EVSI igazgatója:
- Nagy megtiszteltetés volt, hogy a Eger városába hozhattuk a SIOSZ közgyűlését és a díjkiosztó ünnepséget. Eger városa méltán híres vendégszeretetéről és mindenki elégedetten távozott a két napos rendezvényt követően. AZ EVSI 2010-es jobbak voltak mint az előző évben, annak ellenére hogy generáció váltás történt. Az eredményeinkre nagyon büszkék vagyunk és sportemberhez méltóan az előttünk helyezést elérő sportiskoláknak. Külön öröm számunkra, egri rendezéssel a Dr. Kemény Ferenc Iskola is a 3. helyt szerezte meg. Az egri sportiskolák kitettek magukért, nagyszerű rendezvényt tartottunk és jó helyezést értünk el. Jövőre nézve a megkezdett munkát tovább kell folytatni 9 szakosztályban. Köszönöm az edzőknek , sportolóknak az elért eredményt a város vezetésének támogatását.


Kékesi László, a dr. Kemény Ferenc Általános Iskola igazgatója:
- A 2010-es diákolimpiai versenyek alapján mertünk nevezni a SIOSZ-díjra. Tavaly hetedikek voltunk a diákolimpiai összesítésben, ez ugyan nem az eddigi legjobb helyezésünk, viszont az eddig elért legmagasabb pontszámunk volt. Az eredményt büszkén vittük tovább a sportiskolák versenyében, és az, hogy a harmadik helyért átvehettük a díjat, elismeri a testnevelőink munkáját és azoknak az edzőknek is kitüntetés, akik az iskolán kívüli sportversenyekre készítik fel a tanulóinkat. Úgy érzem, hogy Egerben nagyon jó munka folyik, láthattuk a gálán azt is, hogy országos szinten hova kell eljutnunk, hiszen Szombathely és Szolnok komolyabb háttérrel rendelkezik. Jó úton vagyunk, a lehetőségeinkhez mérten mi is kiemelkedően teljesítettünk, az EVSI és a dr. Kemény Ferenc Általános Iskola is a harmadik helyet szerezte meg a saját kategóriájában.

Bajzát Rafael, 2011/04/03 06:26:32 « Vissza