EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

A Humán Erőforrás Bizottság az EKVI-ben informálódott

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Humán Erőforrás Bizottsága szerdán látogatást tett a az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményében (EKVI). Csákvári Antal elnök vezetésével előbb meglátogatták az EKVI Maklári úti műhelyeit, ahol Molnár László igazgató és Szabó László műszaki igazgatóhelyettes mutatta be az asztalosok munkaterületét, a lapszabász műhelyt. A szakmunkások közalkalmazottként dolgoznak, így a városnak sok felújításnál spórolnak százezres, esetenként milliós tételeket. Több sikeres pályázatnak köszönhetően a műhelyben üzemelő lapszabászat kielégíti az intézmények bútorigényeit, saját készítésű szekrényekkel, asztalokkal. A beruházások során képződő nyereséget teljes egészében visszaforgatják az intézmények fejlesztésére. Ebből újultak meg a városi óvodákban a vizesblokkok. A bizottság tagjai érdeklődéssel figyelték az ujjlenyomatos munkaidő nyilvántartást és a gépjárművek GPS nyomkövető rendszerét amely javítja a munka hatékonyságát.

FOTÓ: Nemes Róbert
További fotók: http://www.ekvi.hu/?module=cImages&c=slideShow&id=9

TV Eger tudósítása:
http://tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=2729

A bizottsági látogatás az EKVI Bem Tábornok úti irodaépületében folytatódott. Molnár László igazgató tájékoztatást adott az intézmény főtevékenységéről.
- A 2011-es évben a pályázati bevételekkel együtt 8,5 milliárdos költségvetéssel működünk. A gazdasági területen mintegy 2000 fő részére végezzük a könyvelési feladatokat. Itt a bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák és egyéb városi intézmények tartoznak hozzánk - mondta Molnár László. - Az integrációs döntést követően megteremtettük a szükséges számítógépes hátteret, minden intézmény meg tudja nézni az ekvi.hu oldalon a pénzügyi előirányzatát és a felhasználását. Bevezettük a bankkártyás rendszert, chip kártya használható az étkezéseknél. A tárgyi eszközök csoportnak köszönhetően naprakész a leltár, városi szinten tudjuk melyik tanteremben milyen eszközök vannak. A 2009-es átalakuláskor beintegrálták az egészségügyi alapellátást. Munkáltatója vagyunk iskolaorvosoknak, fogorvosoknak, asszisztenseknek. Ezzel jelentős megtakarításhoz jutott a város. Mi a gazdasági eseményeket rögzítjük és a szűrő szerepét látjuk el. Őrködünk a város pénzén, gondoskodunk róla, hogy az intézmények a rendelkezésre álló pénzt szabályszerűen költsék el és ne lépjék túl. Gyakorlatilag az intézmények vezetőit nem korlátozzuk a cselekvésükben, de kialakítunk egy biztonság érzetet, stabil gazdasági hátteret.

Az EKVI országosan élen jár a Megújulás program elindításával. Ennek keretében Eger felkészült például arra, hogy amennyiben a pedagógusok állami alkalmazottak lesznek, a technikai személyzetet a város gond nélkül tovább tudja foglalkoztatni. Ez másutt nagy gondokat okozhat majd. Az EKVI átvette a Városháza épületének karbantartását, fenntartja az Imókő üdülőt

Népszerű az EKVI honlapja (ekvi.hu) , amely városi hírekkel, praktikus információkkal látja el a látogatókat, de ezen a portálon keresztül az érintettek saját kód és jelszó beírása után hozzáférnek a szabályzatokhoz, s így nem kell több százoldalas dokumentumokat kinyomtatniuk. Emellett az intézményvezetők és a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Irodája is meg tudja nézni, hogy az adott iskola, vagy óvoda alszámlája hogy áll. Az EKVI sok APEH ellenőrzést kapott az elmúlt időszakban, de egyszer sem találtak náluk hibát, hiányosságot, vagy pontatlanságot – szögezte le az igazgató. Az EKVI közvetlen üvegszálas kapcsolatban van a Városháza szerverével is.


Molnár László kijelentette: tervei között szerepel, hogy az EKVI-hez tartozó intézmények egységes energiagazdálkodást folytassanak, mert a rezsiköltségek viszik el a tanintézmények kiadásainak legnagyobb részét. Példaként említette a lehetőséget, hogy hőmérséklet-figyelő rendszert telepítsenek egyes tantermekbe, amely pontosan regisztrálja, hány fok van a helyiségben. Ha ezután -szabályozással- a megfelelő mértékre lehet csökkenteni az energiafelhasználást, akkor Molnár László szerint 10%-os megtakarítás várható. Rámutatott: pályázatok segítségével valósítana meg ilyen és hasonló, nyugaton már kiválóan működő fejlesztéseket, valamint napkollektorok felszerelését is tervezi a jövőben.


Csákvári Antal, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke: - A bizottságunk igyekszik meglátogatni a város oktatási intézményeit. Már jártunk a TISZK-ben. Információkat gyűjtünk, amelyek segítségünkre lesznek a döntéshozásnál. Az EKVI kiemelten fontos szereplője a város oktatási és gazdasági életének. Stratégiai kérdésekben is segítséget nyújtott számunka a mai látogatás.

Az EKVI májusban házigazdája lesz a VI. GAMESZ konferenciának, ahol az ország hasonló szervezeteinek munkatársai találkoznak. Eger városa különleges az országban, hogy a gazdasági szervezet mellett a műszaki részleget is megtartotta. A döntés helyességét az intézmények állapota és folyamatos fejlesztése és karbantartása igazolja.

Bajzát Rafael, 2011/03/23 21:25:50 « Vissza