EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

XI. Egri Tavaszi Fesztivál

Magyarország uniós elnöksége kapcsán az összeurópai kulturális értékek jegyében rendezik meg az idei, immár XI. Egri Tavaszi Fesztivált március 15. és április 3. között - jelentette be a rendezvénysorozat Egerben megtartott beharangozó sajtótájékoztatóján a város alpolgármestere. A fesztivál csaknem három hete alatt számos programmal várják a település lakóit, illetve a városba látogatókat. Ekkor rendezik meg például az Ethno Funk Fesztivált és a XXI. Magyar Stúdiószínházi Fesztivált is - közölte Rázsi Botond.

Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a Budapesti Tavaszi Fesztivál mellett az idén 11 városban rendeznek tagfesztiválokat, a többi között azzal a céllal, hogy a kulturális programokon keresztül élénkítsék a települések idegenforgalmát. Ugyanakkor fontos közösségteremtő szerepet is szánnak a kulturális rendezvényeknek - hangsúlyozta.

Az idei tavaszi fesztiválon az európai értékek bemutatása mellett a kelet-közép-európai kultúrát is meg kívánják ismertetni a Magyarországra látogatókkal - tette hozzá a nemrégiben kinevezett ügyvezető.

Az egri fesztivál az Egri Szimfonikus Zenekar koncertjével veszi kezdetét, amelyen Liszt és Mahler műveit hallhatja a közönség. Március 18-án és 22-én az Egri Gárdonyi Géza Színház Tánctagozata Tiszta Tánc című produkcióját láthatják az érdeklődők, március 21-én pedig a Budapest Ragtime Band ad koncertet.


Április 1-jén és 2-án rendezik meg az Ethno Funk Fesztivált, amelyen hét világzenei együttes lép fel. A népzene és a rock and roll ötvözése jegyében április 3-án játszik a közönségnek a Csík Zenekar, valamint Ferenczi György és a Rackajam. Március 27. és április 3. között pedig a stúdiószínházi fesztivál programjában 9 társulat 10 produkcióját tekintheti meg a publikum.

A teljes programsorozatnak a Gárdonyi Géza Színház mellett a Bartakovics Béla Közösségi Ház és a Hotel Eger konferenciaterme ad otthont.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium 4 millió, a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. félmillió, a Nemzeti Kulturális Alap pedig a Gárdonyi Géza Színház pályázata alapján 4,5 millió forinttal támogatja az Egri Tavaszi Fesztivál megrendezését. Az önkormányzat ugyancsak 4,5 millió forinttal járul hozzá a költségekhez.

Bajzát Rafael, 2011/02/15 08:35:47 « Vissza