EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Erdőt telepít Eger önkormányzata

Az élhetőbb környezetet megteremtését, valamint Eger lakosainak érdekeit szolgáló erdősítési programot indított el az Egri Önkormányzat még 2007-ben. Ennek részeként tavaly áprilisban 26 ezer euró támogatást nyert a város egy uniós pályázaton.
Az összeget tájjellegű, őshonos fafajok telepítésére lehet felhasználni, Eger külterületén, 11 hektárnyi műveletlen, gazos részen. A költségeket figyelembe véve önkormányzatunk közbeszerzési pályázatot írt ki a munka elvégzésére, és a telepítés már el is kezdődött a Rózsás-dűlőben, molyhos tölgyes-cseres erdő ültetésével.

A most folyamatban lévő erdősítés csupán a kezdet, újabb telepítési programot is tervezünk, szintén őshonos fafajokkal. Ennek érdekében az önkormányzat a repülőtér közelében lévő Pajdos-dűlő egy részének beültetésére is pályázott. A tervet már jóváhagyta a Heves Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatósága és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal december közepén született határozatában Egernek újabb 14 ezer euró támogatást ítélt meg, a fenti célok elvégzésére.

Bajzát Rafael, 2011/02/14 09:11:46 « Vissza