EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Szabó László: Az energia költségeken még lehet spórolni

Az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye a városi közgyűlés által alapított, önálló gazdálkodási jogkörrel, az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság szempontjából teljes jogkörrel felruházott helyi önkormányzati költségvetési intézmény, amely pénzügyi-gazdálkodási és műszaki- karbantartói feladatokat lát el, valamint egészségügyi alap és szakellátást nyújt. A GAMESZ, VESZ és 2009-től EKVI egyre bővülő tevékenységi körrel szolgálja a várost. Szabó László műszaki igazgató 1989 óta munkálkodik a városi intézmények felújításában, karbantartásában, energia gazdálkodásában.

- Sokrétű a feladatkörünk. A GAMESZ, majd VESZ és most az EKVI időszakban bővült a munkánk. Jelenleg a hibaelhárítások, a szükséges kisfelújítások mellett a vállalkozói részlegünk foglalkozik óvodai bútorok készítésével. Van lapszabász és élzáró gépünk. Ételszállítást, sőt vérszállítást is végzünk. Az iskolai technika oktatásokhoz mi készítjük a maketteket. Szakembereink felkészültek a váratlan feladatokra, amelyet az intézmények az internetes hibabejelentő rendszeren (ekvi.hu) bejelentenek. De ne gondolja senki, hogy készenlétben ülne valaki és újságot olvas. A műszaki részleg számára meghatározott saját bevételi tervet igyekszünk teljesíteni. A város előirányzatot biztosít a kisfelújításokra, ezt tervszerűen elvégezzük.

- Hány fővel dolgoznak?
- Nehéz pontos számot mondani. Változó a létszámunk. Mintegy 30-40 ember dolgozik. Vannak az óvodáknál udvarosok, akik a fűtési rendszert is felügyelik. Vannak részmunkaidősök, a városi közcélú fejlesztési program keretében is érkeznek munkások. Igyekszem jó szakembereket kiválasztani. Meg van a mag és kicsi a fluktuáció. A Munkaügyi központban több százan jelentkeztek, hogy szeretnének nálunk dolgozni. Manapság nagyon meg kell becsülni a munkahelyeket. Szigorúan kezeljük a fegyelmi problémákat. Az italozás azonnali elbocsátással jár. A szakmunkásoknak, mint közalkalmazottaknak nincs nagy fizetésük, a bértábla behatárolja a lehetőségeket. Ha eredményesen teljesítjük a bevételi tervet akkor lehet szó premizálásról.

- A Városháza üzemeltetése is az EKVI feladata, milyen állapotban van az ingatlan?
- Sok munka vár ránk a Városházán. A Városfejlesztési Irodával napi kapcsolatban vagyunk. Pályázati forrásokra alapozva a fútésrendszer, kazán, villamos hálózat felújításán munkálkodunk majd a jövőben. Az energia vonatkozásában minden intézményt érintő fejlesztésen dolgozunk. Szeretnénk egy hőfigyelő rendszert kiépíteni. Az automatikus rendszer észlelné a meghibásodásokat, figyelné, szabályozná a nagy alapterületű terek fűtését. Megtakarítást jelenthet, egy riasztó rendszer azonnal beavatkozhatna, kiküszöbölve az emberi tényezőket, figyelmetlenséget. Az energiánál egy Celsius fokos megtakarítás is jelentős lehet. például egy aula esetében. Városi szinten 600 milliós tétel az energia költség. Az egységes szolgáltatás mindenképpen gazdaságos. Sajnos az EMFESZ felszámolása miatt most kedvezőtlen a város pozíciója. A Főgáz és a MOL cégeivel kell egyezkednünk. A polgármester úr felkérésére részt veszünk a tárgyalásokon.

- Tekintsünk vissza a 2010-es évre milyen fejlesztéseket hajtottak végre?
- A városi kisfelújítási program keretében hat munkát említhetek:
1. Andrássy Középiskolában nyílászárók cseréje
2. Lenkey Általános iskola tetőhófogó építése.
3. Kemény Ferenc iskola vagyonmegóvás céljából kamera rendszer kiépítése
4. Vízimolnár úti óvoda riasztó rendszervilágítás korszerűsítés
5. Felsővárosi Ált. isk. tornaterem elválasztó függöny kiépítése
6. Dobó Gimnázium világítás korszerűsítés

A nagyobb munkáknál
1. Pásztorvölgyi iskola akadálymentesítés
2. Tinódi iskola akadálymentesítés

Az óvodáknál elvégeztük a vizesblokk felújításokat. Büszkék vagyunk arra, hogy saját beruházásban megvalósítottunk 2 teniszpálya és egy strandröplabda pálya építését. Városi forrás nélkül, civil segítséggel sikerült szeptemberben a létesítményt átadni.

- A saját bevételek megszerzése érdekében a Város által meghirdetett egyéb munkákra is pályáznak?

- A többletforrásokhoz kellenek a külső munkák, ezért pályázunk. Legtöbbször nyerünk is, hiszen alacsony rezsi , minimális nyereséggel versenyképesek vagyunk, olcsóbbak mint a magán vállalkozások. Fontos számunkra a minőség. A karbantartó csoportot Bóta Gyula vezeti, akire helyettesként is számíthatok. A gazdasági dokumentációs feladatokat Divald Róbertné végzi. Úgy gondolom nagyon fontos az EKVI-nél, hogy minőségi munkát végezzünk. Az épületek állapotán lemérhető a fejlődés.A munkatársak kiválasztása fontos tényező. Molnár László igazgató olyan munkahelyi légkört teremtett az elmúlt évtizedekben, hogy örömmel jön be az ember dolgozni. A sokrétű feladatkör, a felelősség az új szakmai kihívások folyamatosan a maximális odafigyelést várják el tőlünk. Igyekszünk megfelelni az elvárásoknak - zárta mondandóját Szabó László, az EKVI műszaki területének irányítója.

Bajzát Rafael, 2011/02/04 09:09:42 « Vissza