EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Mindennapos testnevelés: szeptembertől

Az általános iskolákban 2011. szeptemberétől bevezetik a mindennapos testnevelés programot - nyilatkozta Egerben Balogh Gábor, Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója. Az olimpiai ezüstérmes, világ és Európa-bajnok öttusázó országjáró körútjának egri állomásán beszélt a programól. Balogh Gábor a 2010-es választási győzelmet követően Orbán Viktortól kapott tanácsadói megbízatást a sportügyek területén. A kormány kifejezte, hogy a sport stratégiai irányzat Magyarországon. A köztársasági elnök, a miniszterelnök személyesen is elkötelezett a magyar sport sikereiben.

A heti öt testnevelés óra elrendelése az általános iskola mind a nyolc évfolyamán rendelkezés a 2014-2015-ös tanévtől lép teljesen életbe. Az iskolákban a heti öt kötelező testnevelési óra tömbösített bevezetése esetén is biztosítani kell a mindennapos testmozgás lehetőségét. A módosítás szerint az általános iskola első négy évfolyamán naponta legalább 30 perc játékos, egészségfejlesztő testmozgást kell szervezni.

A mindennapos testnevelést előíró rendelkezések a 2011/2012-es tanévben először az első és az ötödik évfolyamon válnak kötelezővé, majd a 2014-2015-ös tanévre válnak egységesen alkalmazandóvá a 1-8 évfolyamokon. Addig orvosolni kell azt a problémát, hogy sok iskolában nincs jól felszerelt tornaterem.

A mindennapos testnevelés egész iskolát érintő programjának a megalapozása és működtetése nagy energiát igényel a testnevelőtől. A komplex tevékenység jótékonyan hat a gyerekek fizikai és mentális fejlődésére, s amely szemléletével áthatja az egész iskolát.

Bajzát Rafael, 2011/01/31 21:50:53 « Vissza