EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Közgyűlést tartott Eger városa

Az önkormányzat, a fiatalok városban tartása érdekében a városi ösztöndíjasoknak pályakezdésük idején újabb támogatást nyújt – döntött a közgyűlés. Az idei első ülésen módosították a lakáshoz jutási támogatás rendszerét, összegét, megalkották a város új közbeszerzési szabályzatát. Február 28-án szűnik meg Dr. Estefán Géza köztisztviselői munkája, nyugállományba vonul, az önkormányzat pályázatot ír ki a jegyzői állás betöltésére.

Megkezdődik az államigazgatási egyeztetés a Hajdúhegy, a Maklári hóstya és a Vécseyvölgy – Bikalegelő városrészek szabályozási terve kapcsán. A rendelet tervezeteket 30 napra kifüggesztik.

Kibővítette a város ösztöndíjasa programot a testület: a fiatalok városban tartása érdekében a havi ösztöndíj mellett pályakezdési támogatást is kaphatnak azok a fiatalok, akik Egerben helyezkednek el. Habis László polgármester elmondta, a tanulmányi és az elhelyezkedési szempontokat össze kell hangolni, számítanak a vállalkozások és a kamara közreműködésére. Politikai vita alakult ki a lakáshoz jutási támogatást szabályozó rendelet kapcsán. A Jobbik képviselői azt nehezményezték, hogy a bizottsági javaslatot a közgyűlés felülírja. Házas – és élettársak, gyermeket nevelők másfél milliót, egyedülállók 500 ezer forint támogatást kaphatnak, ha három éve élnek, tartózkodnak, vagy dolgoznak Egerben.

Az új közbeszerzési szabályzat a költségtakarékos és alternatív megoldásokat támogatja a beruházásoknál, megteremti a versenytisztaságot. Elfogadták az EVAT Zrt. és a Törzsház idei üzleti tervét. Elhangzott a cég 570 milliós fejlesztési tervvel rendelkezik. A képviselők megszavazták a 34,8 milliós önerőt ahhoz a 114 milliós pályázathoz, melynek eredményeként korszerűsítik a Vécseyvölgy út, Gárdonyi út csomópontot.1,5 milliós önerőt szavaztak meg egy 15 milliós pályázathoz, a 25 - ös főúton három biztonságos gyalogátkelőhelyet létesítenek.

Bajzát Rafael, 2011/01/28 11:44:33 « Vissza