EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Kiemelkedők között a Kemény Ferenc Iskola


A Magyar Sport Háza Konferenciatermében került sor a 2009/2010. tanévi diákolimpiai országos döntőkön kiemelkedően szereplő oktatási intézmények díjátadó ünnepségére. Az önkormányzati fenntartású egri intézmények között a Dr. Kemény Ferenc Ált. Isk. országosan a 7. helyen végzett.

Az I-IV. korcsoport versenyében 17, a 200 fős tanulólétszám alatti kis iskolák közül 4, az V-VI. korcsoport versenyében 15 oktatási intézmény képviselői kaptak meghívást.
Az elmúlt tanévi felmenő rendszerű diákolimpiai országos döntőkön az I-VIII. helyezettek részesültek pontozásban, így az I-IV. korcsoport versenyein 479, az V-VI. korcsoport versenyein 302, míg a "kis iskolák" országos döntőjén 59 oktatási intézmény szerzett legalább egy pontot.

Megtisztelte az ünnepséget Balogh Gábor, a Magyar Köztársaság Miniszterelnökének sporttanácsadója, Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sport Államtitkárságának helyettes vezetője, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, valamint a sport és társadalmi élet számos képviselője.
Deák György, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntőjében kihangsúlyozta az iskolai sport jelentőségét, és a Magyar Diáksport Szövetség sokrétű tevékenységét.
Köszöntötte az iskolákat Szekeres Pál, aki kihangsúlyozta, hogy huszonöt százalékkal több állami támogatásban részesül az iskolai és diáksport. Kiemelte, nemcsak olimpiai érmek számában kell gondolkodnunk, hanem népegészségügyi szempontból is fontos a testnevelők munkája.
Molnár Zoltán gratulált az intézmények vezetőinek, testnevelőinek, és kérte őket kiemelkedő szakmai munkával segítsék a tanulóifjúság egészségre nevelését, a leendő olimpikonok kiválasztását.

Az egri jutalmazottak

6. Eger, Eszterházy Károly Gyakorlóiskola

Igazgató: Sándor József
munkaközösség vezető: Vincze Tamás
Testnevelő: Vajda Tiborné
Testnevelő: Holló Tivadar

7. Dr. Kemény Ferenc Ált. Isk. Eger

Igazgató-helyettes: Brandstadter Gábor
Testnevelő, munkaközösség vezető: Fejes Adrian Adél

Bajzát Rafael, 2011/01/24 20:59:04 « Vissza