EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Egészségcentrum a Felsővárosban

Habis László, Eger város polgármestere ünnepélyesen megnyitotta Egerben a Platán Egészségcentrumot. A Felsővárosban lévő intézmény a környék mintegy 11 ezer polgárának egészségügyi ellátását tudja majd hosszú távon biztosítani.

Egy város társadalmi és gazdasági felzárkózása elképzelhetetlen egy hatékonyan működő egészségügyi ellátó rendszer nélkül, amelynek szolgáltatásai jó minőségűek, tükrözik a kor technikai fejlettségi színvonalát, és amelynek szolgáltatásaihoz közel egyenlő eséllyel fér hozzá a város valamennyi lakója. Az egészségcentrumot azzal a céllal hozták létre, hogy az egri Felsőváros polgárai részére magas szintű egészségügyi ellátást biztosítsanak. Tevékenységükkel segíteni kívánják a betegségek megelőzését szolgáló felvilágosítást és tájékoztatást, valamint javítani szeretnék a betegek hatékony gyógyulását. Nagyon fontos a megelőzés, a korai felismerés. Ezt a szemléletet szeretnék erősíteni a lakosság körében, annak érdekében, hogy egyre kevesebb legyen a fekvőbeteg-ellátásra szorulók száma. A létesítmény a környék mintegy 11 ezer polgárának egészségügyi ellátását tudja majd hosszú távon biztosítani.

A beruházás Eger város önkormányzatának közreműködésével valósulhatott meg. A Platán Egészségcentrum minden igényt kielégítő, modern, kétszintes épületében gyógyszertárat, amely megnyílt 2010. júliusában, 2 gyermek-háziorvosi rendelőt, 5 védőnő részére tanácsadó helyiségeket és irodákat, 4 szakorvosi rendelőt, fogorvosi rendelőt alakítanak ki.

Az általános orvoslás számos területét igénybe vehetik a betegek az egészségcentrumban. A gyermek-háziorvosok és védőnők az egészségbiztosítás által finanszírozott ellátást nyújtják, a szakorvosok egyelőre magánrendelést folytatnak majd az orvoslás számos területén, mint rehabilitációs szakember, reumatológus, pszichiáter, neurológus, általános belgyógyász, kardiológus, immunológus, gyermek pulmonológus, bőrgyógyász, szülész és nőgyógyász, sze¬mész, fül-orr-gégész és ultrahangos szakorvos, de a tulajdonosok 2011-ben elindítják az OEP által támogatott szakellátások engedélyeztetését is.

A városban először nyílik lehetőség menedzserszűrés végzésére. A betegek várhatóan 2011. február 1-jétől vehetik igénybe a szakrendeléseket.
Az épületben lift működik, akadálymentes közlekedési lehetőséget biztosítottak a rászorulók számára. Az épülethez tartozóan parkolóhelyeket alakítottak ki. Az egészségcentrum színvonalát tovább emeli a már ott dolgozó háziorvosokkal való szoros együttműködés.

A Platán Egészségcentrum tisztán magánerőből, 210 millió forint ráfordításával épült, mely a maga nevében egyedülálló az adott régióban. A létesítmény kivitelezője az egri székhelyű Szépítész Kft.

Bajzát Rafael, 2011/01/16 20:15:45 « Vissza